zondag 25 maart 2012

lentekriebels

amai, nu is het toch écht wel lang geleden dat ik nog eens een blogje deed hè ! Komt door het eerste lentezonnetje dat zo flink haar best doet de laatste dagen! Ik krijg dan een ongelooflijke "drive" om alles in en rond het huis een beurt te geven... dus wordt er hevig geschrobd, geveegd, gezeemd, geborsteld, .... ook de tuin lijkt plots een wildernis, dus duiken we even het groen in én moet het onkruid eraan geloven! Tussendoor trakteerde ik mezelf  afgelopen woensdag op een uitstapje naar het stoffenspektakel te Hasselt. Vond natuurlijk weer enkele leuke stofjes, maar heb me toch ingehouden wegens nog heel veel stofjes in voorraad thuis.
Plots besef ik dat het al veel te  lang geleden is dat ik nog eens een blogje achterliet. De eerste lenteschoonmaakwoede is nu wat geluwd, (de rest krijgt later wel eens een beurt)! Hoog tijd om nog eens iets plezants (lees: creatiefs) te doen !
Dus laat ik jullie eindelijk mijn resultaat zien van een reuzegezellige 'knappeknoopjesavond ' op 11 maart ll. Ik naaide de pennenzak van oontje www.oontje.blogspot.com/ .  Momenteel ben ik dol op uiltjes, dus dit stofje is wel één van mijn favorieten.

... en hondje Baloe moet er natuurlijk ook even komen bij poseren... de ijdeltuit ;-)


Gisterenavond kwam ik er eindelijk toe om de handleiding voor een bloemenbroche van http://www.madamezsazsa.blogspot.com/ ineen te frutselen. Heel leuk om te doen, heel leuk resultaat, al zeg ik het zelf!
En het schattige vogeltje is ook wel goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Verder zal ik morgen op de lentevergadering van onze plaatselijke kvlv-afdeling, een presentatietafel klaarzetten als voorproefje op de workshop "knutselen met fimo" die in april zal doorgaan.
De inschrijvingen liepen als een trein, ik kijk er al naar uit om met zoveel enthousiaste dames aan de slag te gaan! Benieuwd naar hun reacties én creaties!

Jullie horen er nog van binnenkort!

woensdag 7 maart 2012

ooit al eens gemaakt...

sleutelhanger uit polymeerkleikralen en gevilte bol

polymeerklei kralen, schijfjes en  gehaakte kralen


mijn lievelingsjuweel (tja, ik hou nu eenmaal van zwart en grijstinten, dus past lekker goed bij mijn kledij) (polymeerkleikralen, gehaakte schijfjes en gehaakte bloem met hartje uit polymeerklei)

groene bloemenbroche met polymeerkleikraal
paarse vilten broche met fantasie (vilt, polymeerkleikralen, papierkraaltje,...)

voor een superlief meisje: gehaakt tasje met bloemenbroche

piramidetasjes !

Ik probeer altijd wel een foto van mijn handwerkjes te nemen, want er liggen maar al te vaak "liefhebbers" op de loer die mijn spulletjes wegkapen, dus blijft er gelukkig nog een foto over, gewoon om af en toe eens terug te blikken ;-)

dinsdag 6 maart 2012

kast voor miekemoeche

dolblij ben ik met dit meubel !



Eigenlijk is het niet mijn stijl, helemaal niet zelfs, maar het ding heeft een ZIEL ! Van zodra het in mijn knutselkamer staat, voel ik iets "extra's", méér warmte, méér spirit, héél veel jeugdsentiment en herinneringen aan hele lieve stand-in-grootouders !
Ik zie hèm nog het kastje opendoen om enkele mooie postzegels uit het kleine laatje te halen, bewaard om ze aan mij te geven, want hij gaf mij een mooi postzegelalbum en leerde hoe ik met een pincetje heel voorzichtig elk zegeltje achter het kalkpapiertje moest schuiven.... Ik hoor hààr nog het sleutelkastje opendraaien om een, uit haar vaderland handgemaakt sierpopje, stilletjes in mijn kleine handjes te stoppen....
"zucht".... schatten van mensen !
HUN kastje zit vol jeugdsentiment voor MIJ!

Dit is niet zómaar een kastje ! Dit kastje heeft een doel ! DIT wordt MIJN MIEKEMOECHE-kastje !

Ik wil het "pimpen" tot een hip, wit of grijs of ... ? gezellig, romantisch meubeltje! In gedachten zie ik het zo al voor mij, maar...

1 probleem => ik heb totààl géén kaas gegeten van meubeltjes verven ;-(

DUS hier mijn warme OPROEP:

Wie heeft leuke, handige tips ? (Misschien zelfs wel een heuse handleiding????)

ik ben benieuwd en hoop dat jullie mij kunnen helpen !

zondag 4 maart 2012

over bollekes draaien, enzo

'k heb nog eens een keertje wat bollekes gedraaid... van polymeerklei... en van verkruimelde cake met chocoladecreme-au-beurre....
dit is het resultaat:
en de andere bollekes.....mmmmmmmm lekkerrrrr:
... en vanmorgen eindelijk "het sprookjesbos" opgehangen in de knutselkamer. Waar gedateerde behangpapierboeken al niet goed voor zijn ! Tof hè, en sùpergemakkelijk !